Denne weekend vil jeg foreslå en god rød bøf i form af en tournedos. Hertil en rødvinssauce og fritter + en grøn salat. Her er vi ude i mad det faktisk er skabt til rød bordeaux på en stor procentdel Merlot, som i Saint-Emilion
Enkelt at lave, men med stor smag og stil – så er der plads til udeaktiviteter i efterårsferien i stedet 🙂

God weekend 🙂

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 10 minTilberedningstid30 minTid i alt 40 min

Det skal du bruge

Bøfferne
 4 stk tournedos bøffer (oksemørbrad)
 4 skive(r) god bacon
 Oliven olie til stegning
 Smør til stegning
 1 lille bundt timian
 2 fed hvidløg
Rødvin sauce
 5 dl kalvefond
 ½ lb rødvin
 Lidt timian
 1 spsk Gastik
 50 g Smør
Salat med klassisk vinaigrette
 2 stk hjertesalat
 1 fed hvidløg
 1 tsk dijonsennep
 ½ tsk salt
 1 spsk balsamico
 ca 1/2 dl solsikkeolie
Tilbehør
 Fritter

Sådan gør du

Rødvin sauce
1

Kom kalvefond og rødvin i en lille gryde sammen med 4 kviste timian og kog det ned til en 1/3 del

2

Smag til med salt, peber og gastik (balsamico med karamelliseret sukker)

3

Tag saucen af blusset lige før servering og rør det kolde smør i tern i saucen

Salat
4

Skyl og slyng salaten - bræk evt i mindre stykker
Lav dressing i lille skål (ca ø 8 cm)
Rør sennep, knust hvidløg og salt
Tilsæt balsamico og rør
Rør olie i lidt ad gangen og rør mens det "tykner"
Kom dressing ud over salaten, og lad det trække mens du steger bøfferne

Bøfferne
5

Tag den fra køl en halv times tid før stegning
Puds dem af og kom bacon rundt om dem - fastgør med kødnål

6

Steg bøfferne i olie og smør ved høj varme (80-70%) - 3 min på hver side
Lad dem hvile på bræt i 10 min

7

Kom lidt mere smør på panden og tilsæt hvidløg og timian
Steg bøfferne 1 min på hver side og serverer med fritter, sauce og salat

Vin skal der til
8

Åben vinen
Til rødt kød og rødvinssauce passer rød bordeaux perfekt
Vi drak en Saint-Emilion Grand Cru 2010 fra Château Jacques Blanc (Andrup vin 150,-) på 85% Merlot, 15% Cabernet Franc

Ingredienser

Bøfferne
 4 stk tournedos bøffer (oksemørbrad)
 4 skive(r) god bacon
 Oliven olie til stegning
 Smør til stegning
 1 lille bundt timian
 2 fed hvidløg
Rødvin sauce
 5 dl kalvefond
 ½ lb rødvin
 Lidt timian
 1 spsk Gastik
 50 g Smør
Salat med klassisk vinaigrette
 2 stk hjertesalat
 1 fed hvidløg
 1 tsk dijonsennep
 ½ tsk salt
 1 spsk balsamico
 ca 1/2 dl solsikkeolie
Tilbehør
 Fritter

Sådan gør du

Rødvin sauce
1

Kom kalvefond og rødvin i en lille gryde sammen med 4 kviste timian og kog det ned til en 1/3 del

2

Smag til med salt, peber og gastik (balsamico med karamelliseret sukker)

3

Tag saucen af blusset lige før servering og rør det kolde smør i tern i saucen

Salat
4

Skyl og slyng salaten - bræk evt i mindre stykker
Lav dressing i lille skål (ca ø 8 cm)
Rør sennep, knust hvidløg og salt
Tilsæt balsamico og rør
Rør olie i lidt ad gangen og rør mens det "tykner"
Kom dressing ud over salaten, og lad det trække mens du steger bøfferne

Bøfferne
5

Tag den fra køl en halv times tid før stegning
Puds dem af og kom bacon rundt om dem - fastgør med kødnål

6

Steg bøfferne i olie og smør ved høj varme (80-70%) - 3 min på hver side
Lad dem hvile på bræt i 10 min

7

Kom lidt mere smør på panden og tilsæt hvidløg og timian
Steg bøfferne 1 min på hver side og serverer med fritter, sauce og salat

Vin skal der til
8

Åben vinen
Til rødt kød og rødvinssauce passer rød bordeaux perfekt
Vi drak en Saint-Emilion Grand Cru 2010 fra Château Jacques Blanc (Andrup vin 150,-) på 85% Merlot, 15% Cabernet Franc

Tournedos med rødvinssauce