Supermarkederne byder stadig på gode danske salater, derfor vil jeg denne weekend lave en klassisk Cæsar salat med bacon og det hele – hertil passer en chardonnay ret godt. Denne uge er det lykkes at få fat på nogle af de blå oste fra Arla Unika, som normalt er tiltænkt restauranterne – og de gør sig rigtig godt med et glas port (vi skal jo igang med at varme op til juletiden 🙂 )

God weekend og god appetit 🙂

Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Det skal du bruge

 4 stk Kylling filet (øko eller friland)
 100 g bacon af god kvalitet
 1 stk salat (stort) romaine/krøl
 4 skive(r) daggammelt brød til croutoner
 Nogle flager parmasan til pynt og lidt revet til dressing
 2 fed hvidløg (en til dressing og en til croutoner
 1 skvis worcestershire sauce
 1 skvis hvid balsamicco
 4 små ansjosfileter i olie
 2 stk past. æggeblommer
 2 dl solsikke olie
 Lidt citronsaft
 1 kvist rosmarin
 Salt og peber

Sådan gør du

1

Skyl salat og kør den i slyngen

2

Skær brød i 2x2cm tern og rist dem på panden i olie og hvidløg

3

Panerer kyllingebryster og steg dem gyldne i olie og lidt smør på panden

4

Skær bacon i tern og steg dem gyldne i lidt olie

5

Kør æggeblommer, ansjosfileter, hvidløg, hakket rosmarin, balsamicco, worcestershire sauce, citron saft og parmasan i blenderen (evt staublenderen) og tilsæt olien stille og roligt, så det bliver tykkere

Vin skal der til
6

Anret på 4 dybe tallerkener - dressing efter samvittighed 🙂
-

7

Åben vinen - jeg foreslår oversøisk chardonnay. Vi drak en dejlig flaske fra Columbia Valley i Washington State - Dromheller købt ved Winefamly for knap 90 kr

Ingredienser

 4 stk Kylling filet (øko eller friland)
 100 g bacon af god kvalitet
 1 stk salat (stort) romaine/krøl
 4 skive(r) daggammelt brød til croutoner
 Nogle flager parmasan til pynt og lidt revet til dressing
 2 fed hvidløg (en til dressing og en til croutoner
 1 skvis worcestershire sauce
 1 skvis hvid balsamicco
 4 små ansjosfileter i olie
 2 stk past. æggeblommer
 2 dl solsikke olie
 Lidt citronsaft
 1 kvist rosmarin
 Salt og peber

Sådan gør du

1

Skyl salat og kør den i slyngen

2

Skær brød i 2x2cm tern og rist dem på panden i olie og hvidløg

3

Panerer kyllingebryster og steg dem gyldne i olie og lidt smør på panden

4

Skær bacon i tern og steg dem gyldne i lidt olie

5

Kør æggeblommer, ansjosfileter, hvidløg, hakket rosmarin, balsamicco, worcestershire sauce, citron saft og parmasan i blenderen (evt staublenderen) og tilsæt olien stille og roligt, så det bliver tykkere

Vin skal der til
6

Anret på 4 dybe tallerkener - dressing efter samvittighed 🙂
-

7

Åben vinen - jeg foreslår oversøisk chardonnay. Vi drak en dejlig flaske fra Columbia Valley i Washington State - Dromheller købt ved Winefamly for knap 90 kr

Cæcar salat

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 10 minTid i alt 10 min

Det skal du bruge

 4 skiver godt rugbrød
 Figen Syltetøj
 100 g Høgelundgaard 8 fra Høgelund Mejeri (Arla Unika)
 100 g Sirius fra Troldhede Mejeri (Arla Unika)
 100 g Drunken dog fra Troldhede Mejeri (Arla Unika)

Sådan gør du

1

Rist brødet godt og anret som på billede

Vin skal der til
2

Åben vinen - gerne en port efter smag og pengepung 🙂
Vin drak en tawny fra Graham som fungerede rigtig godt (Vinspecialisten 150,- kr)

Ingredienser

 4 skiver godt rugbrød
 Figen Syltetøj
 100 g Høgelundgaard 8 fra Høgelund Mejeri (Arla Unika)
 100 g Sirius fra Troldhede Mejeri (Arla Unika)
 100 g Drunken dog fra Troldhede Mejeri (Arla Unika)

Sådan gør du

1

Rist brødet godt og anret som på billede

Vin skal der til
2

Åben vinen - gerne en port efter smag og pengepung 🙂
Vin drak en tawny fra Graham som fungerede rigtig godt (Vinspecialisten 150,- kr)

Blå oste fra Arla Unika