Det er ved at være koldt, så jeg har fundet en dejlig simreret frem til denne weekend 🙂 Fordelen er at det passer sig selv i gryden, mens duften breder sig i hele huset. Coq au vin (kylling i vin) er en fransk klassiker, der nærmest er skabt til Pinot Noir og helst fra Bourgogne, men mindre kan nu gøre det 🙂
De tyske spatburgunder/pinot noir er også blevet storslåede – men også er udgave fra fx Origon eller New Zealand vil være god til

Opskrift

Antal1 PortionKategori,

Det skal du bruge

Coq au vin
 8 hele kyllingelår - med overlår
 1 flaske rødvin - gerne en ok pinot noir
 1 ps perleløg (400g)
 150 g bacon
 4 laurbærblade
 400 g svampe
 2 fed hvidløg
 3 gulerødder
 2 dl hønsefond
 1 lille bundt timian
 Persille
Selleripure
 1 stk knoldselleri
 ½ l mælk
 100 g smør
 En skvis æbleeddike
Kartoffelmos
 1 kg kartofler - evt bagekartofler
 100 g smør
 En skvis mælk eller fløde

Sådan gør du

Coq au vin
1

Skær hvidløg fint og bacon i tern
Svits det i en tung gryde, der kan gå i ovnen
Tag det op af gryden
Brun kylling på alle sider - af 2 gange
Tag kylling op og svits gulerødder
Klargør svampe og skær dem i halve

2

Fordel kylling, bacon , gulerødder og svampe i gryden
Tilsæt fond og vin
Kom låg på og giv det hele 1,5 time i ovnen på 160 grader

3

Svits perleløg i gryde med smør
Tilsæt lidt sukker og lad det finde hinanden på lavt blus i ca 15 min

4

Jævn sovsen, tilsæt perleløg og smag til med salt og peber

Selleripure
5

Skræl selleri og skær i mindre stykker
Kog det i mælk i ca 30 min
Hæld mælk fra i skål
Purer selleri og smør med stavblender - tilsæt lidt at mælken, så det får en god konsistens
Smag til med salt og peber - og æbleeddike

Mos
6

Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker
Kog i 25 min
Mos kartofler, smør og lidt mælk med håndmixer
Smag til med mælk

Vin skal der til
7

Åben vinen - meget gerne pinot noir, der er som skabt til fjerkræ og passer perfekt til denne ret
Vi drak den tyske udgave af pinot noir - spatburgunder fra Adams Wein

Ingredienser

Coq au vin
 8 hele kyllingelår - med overlår
 1 flaske rødvin - gerne en ok pinot noir
 1 ps perleløg (400g)
 150 g bacon
 4 laurbærblade
 400 g svampe
 2 fed hvidløg
 3 gulerødder
 2 dl hønsefond
 1 lille bundt timian
 Persille
Selleripure
 1 stk knoldselleri
 ½ l mælk
 100 g smør
 En skvis æbleeddike
Kartoffelmos
 1 kg kartofler - evt bagekartofler
 100 g smør
 En skvis mælk eller fløde

Sådan gør du

Coq au vin
1

Skær hvidløg fint og bacon i tern
Svits det i en tung gryde, der kan gå i ovnen
Tag det op af gryden
Brun kylling på alle sider - af 2 gange
Tag kylling op og svits gulerødder
Klargør svampe og skær dem i halve

2

Fordel kylling, bacon , gulerødder og svampe i gryden
Tilsæt fond og vin
Kom låg på og giv det hele 1,5 time i ovnen på 160 grader

3

Svits perleløg i gryde med smør
Tilsæt lidt sukker og lad det finde hinanden på lavt blus i ca 15 min

4

Jævn sovsen, tilsæt perleløg og smag til med salt og peber

Selleripure
5

Skræl selleri og skær i mindre stykker
Kog det i mælk i ca 30 min
Hæld mælk fra i skål
Purer selleri og smør med stavblender - tilsæt lidt at mælken, så det får en god konsistens
Smag til med salt og peber - og æbleeddike

Mos
6

Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker
Kog i 25 min
Mos kartofler, smør og lidt mælk med håndmixer
Smag til med mælk

Vin skal der til
7

Åben vinen - meget gerne pinot noir, der er som skabt til fjerkræ og passer perfekt til denne ret
Vi drak den tyske udgave af pinot noir - spatburgunder fra Adams Wein

Coq au vin