I denne weekend står den på julegave indkøb og derfor vælger jeg en lettere løsning i form af en svampemad og en bræt med tapas
Til svampemaden passer chardonnay godt – hvis du hellere vil have rød til, vil jeg anbefale nebbiolo eller pinot noir. Du kan godt fortsætte med chardonnay til tapasen, men prøv en tør sherry – det er himmelsk 🙂

God weekend

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 10 minTilberedningstid10 minTid i alt 20 min

Det skal du bruge

 4 stk godt brød - gerne på surdej
 500 g svampe - meget gerne kantareller (brun champignon kan fint gå)
 En pæn skvis madera
 2,50 dl piskefløde
 En dusk persille eller fransk kørvel
 Salt og peber

Sådan gør du

1

Rens svampene og skær i mundrette stykker (husk at de skrumper på panden)

2

Steg svampene på panden
Når al væsken er væk og svampene har fået farve, kommer du en skvis madera på
Når maderaen er væk, kommer du fløde på og koger ind

3

Rist brødet og skyld og hak persille fint

4

Når fløden er kogt godt ind, anretter du

Vin skal der til
5

Åben vinen - gerne chardonnay
Vi drak en Drumheller fra Californien - 89 kr Winefamly

Ingredienser

 4 stk godt brød - gerne på surdej
 500 g svampe - meget gerne kantareller (brun champignon kan fint gå)
 En pæn skvis madera
 2,50 dl piskefløde
 En dusk persille eller fransk kørvel
 Salt og peber

Sådan gør du

1

Rens svampene og skær i mundrette stykker (husk at de skrumper på panden)

2

Steg svampene på panden
Når al væsken er væk og svampene har fået farve, kommer du en skvis madera på
Når maderaen er væk, kommer du fløde på og koger ind

3

Rist brødet og skyld og hak persille fint

4

Når fløden er kogt godt ind, anretter du

Vin skal der til
5

Åben vinen - gerne chardonnay
Vi drak en Drumheller fra Californien - 89 kr Winefamly

Svampemad

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 20 minTilberedningstid10 minTid i alt 30 min

Det skal du bruge

Mayo med hvidløg (aioli)
 2 æggeblommer (evt pasteuriseret)
 3 dl smagsneutral olie fx vindruekerneolie
 1 tsk sennep
 1 Saften af en 1/2 citron
 1 tsk hvidvinseddike
 ½ tsk salt
 3 fed hvidløg
Artiskok creme
 1 dl artiskok hjerter
 2 fed hvidløg
 ca 1 olivenolie
Brættet
 Chorizo pølser
 Forskelligt pølse
 Kogt skinke
 Lufttørret skinke
 Saltede mandler
 Oliven
 Godt brød

Sådan gør du

Mayo'en
1

Rør æggeblommer, sennep, salt og eddike med en smule olie
Tilsæt olie lidt ad gangen til den har den rette konsistens - med stavblender eller mindre køkkenmaskine
Smag til med citronsaft og salt
Knud hvidløg og rør i

Artiskok creme
2

Kør hvidløg og artiskokhjerter med en stavblender
Tilsæt olie til det har en god konsistens og smag til med salt

Brættet
3

Steg pølserne og anret som på billede
Serverer godt brød til

Vin skal der til
4

Åben vinen - gerne en (forholdsvis) tør sherry

Vi drak en Manzanilla til 🙂

Ingredienser

Mayo med hvidløg (aioli)
 2 æggeblommer (evt pasteuriseret)
 3 dl smagsneutral olie fx vindruekerneolie
 1 tsk sennep
 1 Saften af en 1/2 citron
 1 tsk hvidvinseddike
 ½ tsk salt
 3 fed hvidløg
Artiskok creme
 1 dl artiskok hjerter
 2 fed hvidløg
 ca 1 olivenolie
Brættet
 Chorizo pølser
 Forskelligt pølse
 Kogt skinke
 Lufttørret skinke
 Saltede mandler
 Oliven
 Godt brød

Sådan gør du

Mayo'en
1

Rør æggeblommer, sennep, salt og eddike med en smule olie
Tilsæt olie lidt ad gangen til den har den rette konsistens - med stavblender eller mindre køkkenmaskine
Smag til med citronsaft og salt
Knud hvidløg og rør i

Artiskok creme
2

Kør hvidløg og artiskokhjerter med en stavblender
Tilsæt olie til det har en god konsistens og smag til med salt

Brættet
3

Steg pølserne og anret som på billede
Serverer godt brød til

Vin skal der til
4

Åben vinen - gerne en (forholdsvis) tør sherry

Vi drak en Manzanilla til 🙂

Tapasbræt