Vi har vinterferie, men sneen er næsten væk og foråret på vej. Derfor foreslår jeg vinterens sidste simreret, den lidt oversete franske jægerkylling med svampe og bacon i tomatsovs – Poulet chasseur. Dertil anbefaler jeg sydfransk Pinot Noir – alternativt Chardonnay, hvis I er til hvidvin 🙂
God weekend 🙂

Opskrift
4 Portioner AntalKategoriFrankrig, Hovedret Forberelsestid 20 min Tilberedningstid40 min Tid i alt 1 hr Det skal du bruge
Gryderetten4 stk kyllingebrystfilet med første vingeled og med skind (evt. Hopballe)400 g marksvampe100 g bacon i tern2 stk skalotteløg3 fed hvidløg5 kviste timian2 dl tør hvidvin3 dl hønsefond1 glas / dåse tomatsovsOlivenolie til stegning1 spsk Herbes de ProvenceSalt og peberKartoffelmos7 bagekartofler30 g smørEn skvis fløde eller mælkSådan gør du
Mos1Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker
Kog dem i 30 min
Hæld vandet fra og tilsæt smør, fløde og salt og mos kartoflerne
Smag til mere salt og flødeGryderetten2Hak løg og hvidløg
Skær bacon i tern
Tag en tykbundet gryde og steg bacon
Tag bacon op og brun kyllingestykkerne
Tag kyllingestykker op og svits løg og hvidløg3Tilsæt hvidvin
Fordel kyllingestykkerne i gryden - og tilsæt baconen
Tilsæt fond, tomatsovs, timian og krydderi
Kog op og lad det simre i 35 min4Imens renser du svampene og skærer dem i kvarte
Steg dem gyldne og tilsæt dem i gryderetten 5 min før den er færdig5Jævn retten med lidt maizena og smag den til med salt og peber - evt lidt gastik
Serveres som på billede 🙂Vin skal der til6Åben vinen gerne sydfransk Pinot Noir eller Chardonnay
Vi fra en dejlig saftig Pinot Noir fra Maison Barboulot, i Languedoc (Kjær og Sommerfelt 69,-)
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker
Kog dem i 30 min
Hæld vandet fra og tilsæt smør, fløde og salt og mos kartoflerne
Smag til mere salt og fløde
Hak løg og hvidløg
Skær bacon i tern
Tag en tykbundet gryde og steg bacon
Tag bacon op og brun kyllingestykkerne
Tag kyllingestykker op og svits løg og hvidløg
Tilsæt hvidvin
Fordel kyllingestykkerne i gryden - og tilsæt baconen
Tilsæt fond, tomatsovs, timian og krydderi
Kog op og lad det simre i 35 min
Imens renser du svampene og skærer dem i kvarte
Steg dem gyldne og tilsæt dem i gryderetten 5 min før den er færdig
Jævn retten med lidt maizena og smag den til med salt og peber - evt lidt gastik
Serveres som på billede 🙂
Åben vinen gerne sydfransk Pinot Noir eller Chardonnay
Vi fra en dejlig saftig Pinot Noir fra Maison Barboulot, i Languedoc (Kjær og Sommerfelt 69,-)