Så er vi tilbage efter vinterferie og starter frisk ud med hente grønkål i køkkenhaven og bruge et par af de gode appelsiner, som vi har for tiden. Jeg har fundet lidt andefedt fra jul i fryseren. Så budet på menu i denne weekend er

  •  And a l’orange med kartofler stegt i andefedt og grønkålsalat

Vinmæssigt har vi, lige som til julemiddagen, brug for noget sødme.
Jeg vil anbefale pinot gris fra Alsace

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 10 minTilberedningstid2 hrsTid i alt 2 hrs 10 min

Det skal du bruge

Andebryst
 3-4 andebryster - efter størrelse. Fra frost en nemmest at skaffe
 2 dl andefedt
 Lidt flage salr
Kartofler
 1 kg kartofler
 Lidt andefedt - alternativt olivenolie
Orange sauce
 Saften af 3 appelsiner
 Saften af en 1/2 citron
 1 dl hvidvin
 2 tsk sukker
 2 spsk cointreau
 En dusk frisk timian
 25 g smør
 Salt og peber
Grønkålsalat
 1 stilk(e) grønkål
 100 g mandler
 1 dl creme fraise
 1 tsk sukker
 2 spsk oliven olie
 ½ tsk salt
 Saften af en kvart citron

Sådan gør du

Confiteret andebryst
1

Ris andebrysternes fedtside i tern på tværs og gnid det god ind i flagesalt
Steg brysterne af på panden
Først middelvarme på fedtsiden og høj varme på den anden side - skal bare brunes

2

Kom nu andebrysterne i en cocotte/stegeso, der passer i størrelse til de 4 bryster
Hæld fedtet fra panden på (mere fedt vil smelte af undervejs hvormed kødet bliver confiteret)
Sæt cocotte/stegeso i kold ovn (med låg) og tænd på 180 g
Efter 30 min skruer du ned på 165 g
Efter yderligere 30 min skruer du ned på 130 g, og steger videre i en time
Lad andebrysterne hvile 10 min inden servering

Stegte kartofler
3

Vask kartoflerne - de skæres i 3x3cm stykker og forkoges i 5 min

4

Steg kartoflerne gyldne i andefedt (alternativt olie) og sæt derefter panden i ovnen på 200 g - ca 45 min
(tjek om din pande kan gå i oven)

Orange sauce
5

Pres appelsin og citron saft og kom i kasserolle

6

Tilsæt timian, vin og cointreau

7

Kog ned til 2 dl og smag til med sukker, salt og peber
Rør saucen tyk med koldt smør

Grønkålsalat
8

Rør en dressing af creme fraiche, olie, sukker, citronsalt og salt og peber

9

Rist mandlerne på en varm pande

10

Rib bladene af grønkålen og skyl grundigt
Giv det en god tur i salatslyngen
Tilsæt dressing og kom mandler oven på

11

An(d)ret som på billede 🙂

Vin skal der til
12

Åben vinen
Denne ret kræver sødme til den søde sauce, derfor vil jeg foreslå en Pinot Gris fra Alsace
Vi drak en fra Ernest wein - Winefamly 80 kr

Ingredienser

Andebryst
 3-4 andebryster - efter størrelse. Fra frost en nemmest at skaffe
 2 dl andefedt
 Lidt flage salr
Kartofler
 1 kg kartofler
 Lidt andefedt - alternativt olivenolie
Orange sauce
 Saften af 3 appelsiner
 Saften af en 1/2 citron
 1 dl hvidvin
 2 tsk sukker
 2 spsk cointreau
 En dusk frisk timian
 25 g smør
 Salt og peber
Grønkålsalat
 1 stilk(e) grønkål
 100 g mandler
 1 dl creme fraise
 1 tsk sukker
 2 spsk oliven olie
 ½ tsk salt
 Saften af en kvart citron

Sådan gør du

Confiteret andebryst
1

Ris andebrysternes fedtside i tern på tværs og gnid det god ind i flagesalt
Steg brysterne af på panden
Først middelvarme på fedtsiden og høj varme på den anden side - skal bare brunes

2

Kom nu andebrysterne i en cocotte/stegeso, der passer i størrelse til de 4 bryster
Hæld fedtet fra panden på (mere fedt vil smelte af undervejs hvormed kødet bliver confiteret)
Sæt cocotte/stegeso i kold ovn (med låg) og tænd på 180 g
Efter 30 min skruer du ned på 165 g
Efter yderligere 30 min skruer du ned på 130 g, og steger videre i en time
Lad andebrysterne hvile 10 min inden servering

Stegte kartofler
3

Vask kartoflerne - de skæres i 3x3cm stykker og forkoges i 5 min

4

Steg kartoflerne gyldne i andefedt (alternativt olie) og sæt derefter panden i ovnen på 200 g - ca 45 min
(tjek om din pande kan gå i oven)

Orange sauce
5

Pres appelsin og citron saft og kom i kasserolle

6

Tilsæt timian, vin og cointreau

7

Kog ned til 2 dl og smag til med sukker, salt og peber
Rør saucen tyk med koldt smør

Grønkålsalat
8

Rør en dressing af creme fraiche, olie, sukker, citronsalt og salt og peber

9

Rist mandlerne på en varm pande

10

Rib bladene af grønkålen og skyl grundigt
Giv det en god tur i salatslyngen
Tilsæt dressing og kom mandler oven på

11

An(d)ret som på billede 🙂

Vin skal der til
12

Åben vinen
Denne ret kræver sødme til den søde sauce, derfor vil jeg foreslå en Pinot Gris fra Alsace
Vi drak en fra Ernest wein - Winefamly 80 kr

Confiteret andebryst á l’orange